Allergieën & Huidproblemen
dsvogrw

Wat is Hypnotherapie?

Er zijn veel verschillende ideeën over wat hypnose nu precies is. Ik wil beginnen met wat hypnose in ieder geval niet is: het verliezen van controle, het niet meer weten, er niet bij zijn, een kip nadoen etc.

 

Voor mij is hypnose niet meer en niet minder dan het tijdelijk omzeilen van het kritische filter. Waardoor we terecht komen in het onderbewuste, de wereld van emoties, gevoelens en beelden. Ook is jouw onderbewuste verantwoordelijk voor bijv. je hartslag, je temperatuur, je haargroei etc.

Allergiebehandelingen

Word jij belemmerd door een allergie? Kun je heel normale dingen niet (meer) gewoon doen en is jou verteld dat je er nooit meer vanaf komt?

Woman with flu

Nergens voor nodig. In tegenstelling tot wat je waarschijnlijk gehoord hebt vanuit het reguliere zorgsysteem, zijn de meeste allergieën snel, simpel en effectief op te lossen. Hypnotherapie is hierbij de ideale oplossing.

 

Allergieën zijn onder te verdelen in de volgende categorieën:

 • Hooikoorts
 • Allergie voor huisdieren
 • Allergie voor huisstofmijt
 • Voedselallergie
 • Allergie voor insecten gif
 • Contactallergie

Van welke allergie soort jij ook last hebt, denk je eens in wat je allemaal zou kunnen doen als die allergie je niet langer belemmerde?

grr

Wat is een allergie?

Een allergie kun je zien als een overdreven reactie van het immuunsysteem op stoffen van buitenaf. Die stoffen noemen we allergenen. In de gezonde, normale staat van het immuunsysteem zijn al die stoffen gewoon welkom.
Wanneer iemand echter overgevoelig is of een allergie heeft, maakt het immuunsysteem als het ware een foutje. Door die overdreven reactie krijgen mensen klachten zoals niezen, tranende ogen, jeuk, benauwdheid, diarree enzovoorts.

 

Veelvoorkomende soorten

Afhankelijk van hoe de allergenen in aanraking komen met je lichaam, kun je verschillende soorten allergenen onderscheiden:

 • Inhalatie allergenen (o.a. pollen, huisstofmijt, gras)
 • Voedingsmiddelen (o.a. gluten, melk, vruchten, noten)
 • Medicijnen (o.a. antibiotica)
 • Beroepsallergenen (o.a. kappers en haarproducten)
 • Contactallergenen (o.a. nikkel in oorbellen)

Laat mij je helpen van je allergie of huidprobleem af te komen!

De werkwijze

Medicatie zorgt er voor dat je het ‘onkruid’ snoeit en laag kunt houden. De AO-Methode haalt het onkruid met wortel en al uit je groentetuin.

agro

Als hypnotherapeut weet ik als geen ander hoe jouw bewuste en onderbewuste met elkaar verbonden zijn. Vanuit die kennis weet ik ook hoe ik beide delen (positief!) kan beïnvloeden.

De Allergie-Oplossing-Methode is de nieuwste methode op het gebied van allergie behandelingen. Het is ontwikkeld in samenwerking met gerenommeerde hypnotherapeuten en ervaringsdeskundige. De  methode is nog relatief nieuw maar nu al extreem succesvol. Honderden mensen zijn met deze methode al binnen één a twee sessies volledig verlost van hun allergie.

Hoe werkt de AO-methode?

De methode bestaat uit 3 eenvoudige stappen:

1)   Diagnostisch gesprek over de allergie(en)
2)   Installeren van het oplossingsprogramma
3)   Live-testen met het allergeen indien mogelijk

3 Stappen verwijdert van dé oplossing voor jouw probleem…

1

We starten met het specifiek en helder krijgen van de allergie. Wanneer treedt het op? Hoe? Met welke verschijnselen en welke gevolgen? Ook gebruiken we het diagnostisch gesprek om te bepalen of de allergie voor het onderbewuste nog nodig is als beschermingsmechanisme. Zo ja, dan pakken we eerst het onderliggende probleem aan. Zo niet, dan lossen we de allergie rechtstreeks op.

2

Het installeren van het oplossingsprogramma doen we in hypnose. We gaan eerst terug naar het ontstaan van de allergie en van daaruit installeren we een nieuw, positief programma. De allergische reactie is dan niet meer nodig.

3

Wanneer mogelijk en verantwoord, doen we direct na de sessie een live-test. Zodoende kan je meteen ervaren dat de allergie is opgelost. Neem het allergeen dus mee als je kan! Bijvoorbeeld het voedingsmiddel, een zakje kattenhaar, of gemaaid gras.

Wanneer het niet mogelijk of niet verantwoord is om live te testen (bijengif bijvoorbeeld), doen we een Future Pace. Dit is de directe voorbereiding op een situatie in de toekomst.