ffrf

24 sep Angst…

We kennen het allemaal wel ANGST , maar wat is dat nu eigenlijk?

ANGSTEN zijn GEVOELENS die omhoog komen in bepaalde situaties die er voor zorgen dat we reageren op gevaar (onbewust) om ons te beschermen.Dat is een oerinstinct wat we bij de geboorte meekrijgen , we hebben allemaal angst om te vallen en voor harde geluiden vanaf onze geboorte, iedereen! Verder kun je angsten onderscheiden in 2 groepen nl.  REËLE ANGSTEN EN NIET REËLE ANGSTEN .

 

REËLE ANGSTEN zijn angsten die goed zijn om te hebben, bijv angst voor roofdieren, of angst voor grote giftige spinnen. De angst zorgt er onbewust voor dat je in de VECHT/VLUCHT modus komt, klaar om te vechten of vluchten om te overleven. Dat is dus goed! Een perfect onbewust programma.

NIET REËLE ANGSTEN dat zijn angsten waar je normaal gezien niet bang voor hoeft te zijn, bijv. angst voor kleine spinnetjes of angst om auto te rijden.

 

Hoe komt het dan dat ik toch reageer alsof dat er echt gevaar is terwijl ik weet dat dat niet nodig is?

Dat komt omdat het onbewuste geen verschil maakt tussen waarheid en niet-waarheid. Denk maar eens aan een horrorfilm:  je weet dat het film is en dat er acteurs zijn, zelfs dat het op tv is, en toch komen er allemaal gevoelens boven, toch? Die er voor zorgen dat je bang wordt? En dat je misschien niet meer kijkt? Ons brein is als een ijsberg, 10% boven water (bewust) en 90% onder water (onbewust); het bewustzijn reageert op logica en rede, het is maar een film , het onderbewuste daarintegen reageert op emoties en beelden.

Nu moet je weten dat wij mensen altijd eerst dingen horen , zien , ruiken , proeven , voelen, en dan vergelijken met de kennis in ons brein en dan reageren . Dit gebeurt dus voor 90% onbewust. Het kan dus zijn dat je onbewust niet reëel reageert, wat niet handig is .

 

OPLOSSING

Ja, er is een oplossing, met HYPNOTHERAPIE kunnen we het onbewuste programma aanpassen en zal de reactie van het onderbewuste wegblijven, en dus je ANGST OF FOBIE VERDWIJNEN .

 

Ik help je daar graag bij.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.