Angsten & Fobieën
dsvogrw

Wat is Hypnotherapie?

Er zijn veel verschillende ideeën over wat hypnose nu precies is. Ik wil beginnen met wat hypnose in ieder geval niet is: het verliezen van controle, het niet meer weten, er niet bij zijn, een kip nadoen etc.

 

Voor mij is hypnose niet meer en niet minder dan het tijdelijk omzeilen van het kritische filter. Waardoor we terecht komen in het onderbewuste, de wereld van emoties, gevoelens en beelden. Ook is jouw onderbewuste verantwoordelijk voor bijv. je hartslag, je temperatuur, je haargroei etc.

Angsten & Fobieën

Word jij belemmerd door een angst of een fobie? Kun je heel normale dingen niet (meer) doen omdat een angst of een fobie je tegenhoud?

zdbdb v

Angsten en fobieën zijn nergens voor nodig. Angsten of fobieën zijn ooit ergens ontstaan. Buiten dat we worden geboren met de angst voor harde geluiden en voor vallen, zijn we angst vrij geboren. Angsten en fobieën hebben een moment dat de angst geboren is (een imprint). Zo snel als de angst gekomen is, kunnen we hem ook weer weghalen. Hypnotherapie is hierbij de ideale oplossing.

 

Angsten en fobieën zijn onder te verdelen in de volgende categorieën:

  • Reëel
  • Niet reëel

Reële angsten zijn prima. Jouw onderbewuste beschermt je voor echt gevaar, en dat doet je onderbewuste goed.

Irreële/niet reële angsten daarin tegen zijn niet handig. Bijv. als je bang bent voor spinnen en je huis niet in durft, omdat daar een spinnetje zit van een centimeter. Dan kan je onderbewuste daar toch een ander beeld over hebben en reageren alsof er een grote spin in huis zit.

Van welke angst of fobie jij ook last hebt, denk je eens in wat je allemaal zou kunnen doen als die angst of fobie je niet langer belemmerde?

fdbbd

Wat is een Angst of Fobie?

Wanneer een bepaalde situatie u normaal gesproken geen angst mag inboezemen en u toch in paniek raakt, u blokkeert of een lichamelijke spanning vertoont, dan heeft u een niet reële angst. Als u zich meer dan 2 uur per dag druk maakt over dergelijke paniek situaties, dan word gesproken van een fobie.

 

Veel voorkomende soorten angsten

Er zijn vele soorten angsten, zoals bijv. sociale angsten, paniek aanvallen, claustrofobie, vliegangst etc. In deze link vind u ze allemaal www.angstlijst.nl

Laat mij je helpen van je angst of fobie af te komen!

De werkwijze

”Een probleem is een probleem, omdat je al het andere weglaat”

dfbdbb

Als hypnotherapeut weet ik als geen ander hoe jouw bewuste en onderbewuste met elkaar verbonden zijn. Vanuit die kennis weet ik ook hoe ik beide delen (positief!) kan beïnvloeden.

Er zijn verschillende manieren om angsten aan te pakken. Ten eerste gaan we precies in kaart brengen waar, wanneer, hoe, wie en of wat die angst is? Daarna gaan we met een aantal NLP  (Neuro Linguïstisch Programmeren)manieren aan de gang. NLP is het brein met taal programmeren. Daarnaast kunnen we ook kiezen voor een regressie. Regressie betekent dat we terug gaan naar het ontstaan van het probleem en daar de  “film” gaan veranderen, zodat de angst verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Hoe werkt de Paul-methode?

De methode bestaat uit 3 eenvoudige stappen:

1)  Diagnostisch gesprek over de Angst/ NLP
2)  Regressie
3)  Future pass, live test indien mogelijk

3 Stappen verwijdert van dé oplossing voor jouw probleem…

1

We starten met het specifiek en helder krijgen van de angst. Wanneer treedt het op? Hoe? Met welke verschijnselen en welke gevolgen? Ook gebruiken we het diagnostisch gesprek om te bepalen of de angst voor het onderbewuste nog nodig is als beschermingsmechanisme. Zo ja, dan pakken we eerst het onderliggende probleem aan. Zo niet, dan lossen we de angst rechtstreeks op.

2

Vervolgens gaan we met diverse NLP technieken aan de gang. Immers een probleem is een probleem, omdat je al het andere weglaat. Ik ga met taal jouw brein positief beïnvloeden,met andere woorden, we praten met elkaar . Mocht dat niet voldoende zijn gaan we middels regressie, regressie doen we in hypnose, terug in de tijd naar het ontstaan van de angst en veranderen daar de film. Immers maakt het voor ons onderbewuste niet uit wat waar is en wat niet waar is.

3

Wanneer het mogelijk en verantwoord is, doen we direct na de sessie een live-test. Zodoende kan je meteen ervaren dat de angst  is opgelost. We gaan bijv. inde tuin zoeken naar een spin.

Wanneer het niet mogelijk of niet verantwoord is om live te testen (vliegangst bijv.) ,dan doen we een Future Pass. Dit is de directe voorbereiding op een situatie in de toekomst.