Depressie & Burn out
dsvogrw

Wat is Hypnotherapie?

Er zijn veel verschillende ideeën over wat hypnose nu precies is. Ik wil beginnen met wat hypnose in ieder geval niet is: het verliezen van controle, het niet meer weten, er niet bij zijn, een kip nadoen etc.

 

Voor mij is hypnose niet meer en niet minder dan het tijdelijk omzeilen van het kritische filter. Waardoor we terecht komen in het onderbewuste, de wereld van emoties, gevoelens en beelden. Ook is jouw onderbewuste verantwoordelijk voor bijv. je hartslag, je temperatuur, je haargroei etc.

Depressie & Burn out

Heb jij het gevoel dat alles tegenzit? Of dat je helemaal opgebrand bent ,waardoor niets meer lekker gaat ?

fdbvf

Een depressie en een burn out zijn goed aan te pakken met hypnotherapie. Het brein is als het ware overbelast en kan alle gedachtes niet meer goed verwerken. Daarom is hypnotherapie de oplossing om in een paar sessies je leven weer op de rit te krijgen. Een depressie en een burn out gebeuren vaak na verschillende heftige gebeurtenissen in ons leven.

A young businesswoman lying face down in a pile of crumpled documents at her desk

Wat is een burn-out?

 

Als u lange tijd onder hoge druk staat en niet meer ontspant, dan raken uw gevoel en verstand uit balans. Helder en systematisch denken en emoties verwerken lukt dan minder goed. Dit uit zich in allerlei fysieke klachten. Op den duur kan de disbalans leiden tot een burn-out, depressie, angst- en paniekaanvallen en andere ernstige stressklachten.

 

Veelvoorkomende redenen van een burn-out 

                                                               

 • Perfectionisme
 • Overdreven loyaliteit
 • Groot verantwoordelijkheid gevoel
 • Gebrek aan assertiviteit
 • Onverwerkte emotie/ gevoelens
 • Spanningen en conflicten
 • Niet functionele overtuigingen
 • Verlies van veiligheid
 • Dubbele functies
 • Niet herkenbare gezondheidsklachten

Laat mij je helpen van je burn-out af te komen!

De werkwijze

Medicatie zorgt er voor dat je het ‘onkruid’ snoeit en laag kunt houden. Mijn Methode haalt het onkruid met wortel en al uit je groentetuin.

adv bob

Als hypnotherapeut weet ik als geen ander hoe jouw bewuste en onderbewuste met elkaar verbonden zijn. Vanuit die kennis weet ik ook hoe ik beide delen (positief!) kan beïnvloeden.

De Methode om een burn-out aan te pakken is één van mijn specialiteiten. Door alle overtuigingen en gedachten te herkaderen komt er “ruimte” rond het probleem. Immers een probleem is een probleem, omdat al het andere weggelaten word.

Hoe werkt de burn-out methode?

De methode bestaat uit 3 eenvoudige stappen:

 

 1. Diagnostisch gesprek over burn-out
 2. Installeren van oplossingsprogramma
 3. Live test, indien mogelijk

In 3 Stappen verwijdert van dé oplossing voor jouw burn-out…

1

We starten met het specifiek en helder krijgen van de burn-out. Wanneer treedt het op? Hoe? Met welke verschijnselen en welke gevolgen? Ook gebruiken we het diagnostisch gesprek om te bepalen of de burn-out voor het onderbewuste nog nodig is als beschermingsmechanisme. Zo ja, dan pakken we eerst het onderliggende probleem aan. Zo niet, dan lossen we de burn-out rechtstreeks op.

2

Het installeren van het oplossingsprogramma doen we in hypnose. We gaan eerst terug naar het ontstaan van de burn-out en van daaruit installeren we een nieuw, positief programma. De burn-out is dan niet meer nodig.

3

Wanneer mogelijk en verantwoord, doen we direct na de sessie een live-test. Zodoende kan je meteen ervaren dat de burn-out is opgelost. Neem het allergeen dus mee als je kan! Wanneer het niet mogelijk of niet verantwoord is om live te testen, doen we een Future Pace. Dit is de directe voorbereiding op een situatie in de toekomst.