Faalangst
dsvogrw

Wat is Hypnotherapie?

Er zijn veel verschillende ideeën over wat hypnose nu precies is. Ik wil beginnen met wat hypnose in ieder geval niet is: het verliezen van controle, het niet meer weten, er niet bij zijn, een kip nadoen etc.

 

Voor mij is hypnose niet meer en niet minder dan het tijdelijk omzeilen van het kritische filter. Waardoor we terecht komen in het onderbewuste, de wereld van emoties, gevoelens en beelden. Ook is jouw onderbewuste verantwoordelijk voor bijv. je hartslag, je temperatuur, je haargroei etc.

Faalangst

Word jij belemmerd door angst om te falen? Bijvoorbeeld door examens of testen? 

bdfbeadf

Nergens voor nodig. DE angst om te falen is vaak snel, simpel en effectief op te lossen. Hypnotherapie is hierbij de ideale oplossing.

 

Er zijn verschillende soorten faalangst o.a.:

  • Examenvrees
  • Presentaties voor groepen
  • Spreekbeurten
  • Sport prestaties

Zelfvertrouwen, dat is niet meer en minder dan vertrouwen in jezelf hebben!

fdbvfb

Wat is een faalangst?

Faalangst is verlammend en zorgt voor veel problemen. Wanneer je bang bent om te falen, word de kans dat je faalt ironisch genoeg een stuk groter.

5 Tips tegen faalangst

  1. Je moet fouten maken, zonder fouten geen leerproces. (herkadering fouten; gewenste en ongewenste resultaten)
  2. Jij bent fantastisch, met of zonder faalangst.
  3. Wees lief voor jezelf, praat tegen jezelf, zoals jij met andere mensen praat.
  4. Van faalangst naar vertrouwen. Voorbereiding is 80% van het werk.
  5. Pak je uitstel gedrag aan en verminder daardoor je faalangst. je eerste reactie van angst is vluchten (uitstellen) en hoe meer je uitstelt, hoe groter je problemen worden.

Laat mij je helpen van je faalangst af te komen!

De werkwijze

Medicatie zorgt er voor dat je het ‘onkruid’ snoeit en laag kunt houden. Mijn methode haalt het onkruid met wortel en al uit je groentetuin.

zdbdb v

Als hypnotherapeut weet ik als geen ander hoe jouw bewuste en onderbewuste met elkaar verbonden zijn. Vanuit die kennis weet ik ook hoe ik beide delen (positief!) kan beïnvloeden.

De faalangst oplossing is een combinatie van NLP, Quantum en hypnose. Ik heb al tientallen mensen geholpen met hun faalangst.

Hoe werkt de deze methode?

De methode bestaat uit 3 eenvoudige stappen:

1)   Diagnostisch gesprek over de faalangst
2)   Installeren van het oplossingsprogramma
3)   Live-testen met de faalangst indien mogelijk

3 Stappen verwijdert van dé oplossing voor jouw probleem…

1

We starten met het specifiek en helder krijgen van de faalangst. Wanneer treedt het op? Hoe? Met welke verschijnselen en welke gevolgen? Ook gebruiken we het diagnostisch gesprek om te bepalen of de faalangst voor het onderbewuste nog nodig is als beschermingsmechanisme. Zo ja, dan pakken we eerst het onderliggende probleem aan. Zo niet, dan lossen we de faalangst rechtstreeks op.

2

Het installeren van het oplossingsprogramma doen we in hypnose. We gaan eerst terug naar het ontstaan van de faalangst en van daaruit installeren we een nieuw, positief programma. De faalangst is dan niet meer nodig.

3

Wanneer mogelijk en verantwoord, doen we direct na de sessie een live-test. Zodoende kan je meteen ervaren dat de faalangst is opgelost.

Wanneer het niet mogelijk of niet verantwoord is om live te testen, doen we een Future Pace. Dit is de directe voorbereiding op een situatie in de toekomst.