paulvandehaterd1

24 sep Paul’s methode

De methode die ik gebruik tijdens een sessie is een combinatie van hypnotherapie, NLP en mesmerisme. Deze combinatie werkt versterkend en zal dus erg effectief zijn en altijd veranderingen bewerkstelligen.

 

Moet je altijd in hypnose ?

Nee, je hoeft niet altijd onder hypnose: dat wil zeggen, niet met de ogen dicht. Eigenlijk ben je per dag meerdere malen in hypnose. Hypnose is niet meer dan een lagere hersenfrequentie, waardoor je je kunt focussen op 1 bepaald ding. Denk maar aan een autorit waarbij je ineens beseft dat je al 50 kilometer verder bent, wie reed er toen? En waar waren jouw gedachten? Of tijdens een film, dat je de emoties voelt van een film? Zijn die echt of creëer je zelf die emoties? Wat gebeurt er dan met de wereld om je heen? Op die momenten ben je ook in hypnose, of in trance.

 

Weet ik na de sessie alles nog?

Ja, vaak zeggen mensen tegen me: “Was dat nu hypnose? Ik hoorde alles en had niet het idee dat ik in hypnose was”. Klopt, als je mij vraagt hoe het voelt zeg ik: fijn en alsof je helemaal ontspannen bent. Het mooie vind ik ook dat je de emoties die soms vrij komen met problemen kunt omzeilen. Zodat het niet het ophalen wordt van veel pijn of verdriet. Dit in tegenstelling tot een sessie van een psycholoog waarin je telkens weer alles opnieuw beleeft. Ik heb persoonlijk ook nog nooit iemand horen zeggen na een bezoek aan de psycholoog: “zo nu voel ik me top”! En na een bezoek aan een hypnotherapeut gaat iedereen met een beter gevoel weg dan dat hij binnenkwam! Gegarandeerd!

 

NLP

Neurologisch, linguistisch programmeren betekent vrij vertaald: het brein met taal programmeren. Het is voor de meeste mensen nog onvoorstelbaar wat woorden met ons doen. Probeer zelf maar eens elke keer als je het woordje “moet” gebruikt, dat te vervangen door iets milders, zoals “zou kunnen”… En belangrijk is ook dat als je “moet” tegen jezelf zegt, zal je direct verandering merken! Ook belangrijk is de manier hoe wij tegen onszelf praten. Ga maar eens na hoe je tegen je vrienden praat en hoe je tegen jezelf praat. Behandel je jezelf zoals je anderen behandelt?

 

Mesmerisme

Mesmerisme is de oudste vorm van hypnose, ontstaan begin 1800. Wat voor mij het verschil maakt na die opleiding is dat er een extra dimensie bij is gekomen, namelijk energie, intentie en ook fascinatie.

 

Het brein

Voor ons brein maakt het niet uit of iets waarheid is of gecreëerd. Dat betekent dat het lichaam hetzelfde zal reageren op waarheid en op creaties. Neem bijvoorbeeld iemand die bang is voor spinnen. Hoe klein ook, we weten dat die je niet aanvallen of bijten, maar toch zal er paniek ontstaan bij die mensen omdat hun creatie voor het brein ook waarheid is! De spin verandert bijvoorbeeld in een monster en dan zou het ook goed zijn om in paniek te raken, toch?

Al met al vormt deze combinatie een ijzersterke tool om grote, mooie en snelle veranderingen te bewerkstelligen!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.