Pijn & Migraine
dsvogrw

Wat is Hypnotherapie?

Er zijn veel verschillende ideeën over wat hypnose nu precies is. Ik wil beginnen met wat hypnose in ieder geval niet is: het verliezen van controle, het niet meer weten, er niet bij zijn, een kip nadoen etc.

 

Voor mij is hypnose niet meer en niet minder dan het tijdelijk omzeilen van het kritische filter. Waardoor we terecht komen in het onderbewuste, de wereld van emoties, gevoelens en beelden. Ook is jouw onderbewuste verantwoordelijk voor bijv. je hartslag, je temperatuur, je haargroei etc.

Pijn & Migraine

Is jouw leven minder leuk door constante onverklaarbare pijn of migraine?

dfbdbb

Dat is nergens voor nodig. Pijn is een signaal dat er iets aan de hand is. Toch komen we vaak tegen dat pijn een herinnering is aan “pijn”. En toch onderbewust jouw nog steeds wil waarschuwen. Met hypnotherapie hebben we vaak snelle resultaten.

Voordelen zijn:

  • Minder/ geen medicijnen
  • Voorgoed van de pijn af zijn
  • Begrijpen wat je lichaam wil zeggen

Overigens bij pijn graag een akkoord van de huisarts of specialist.

Ken je de termen: “Het voelt als een mes in mijn rug of een gebroken hart hebben”?

bobben

Wat is pijn?

Pijn is een natuurlijke reactie van ons lichaam op een “beschadiging”. Het is een “symptoom”, een teken dat er ergens iets fout gaat of gegaan is.

 

Wat is Migraine?

Migraine is een bonzende en kloppende pijn die je gedurende een lange aaneengesloten periode voelt. De pijn is moeilijk te verdragen en gaat maar niet weg. Als je ooit last van migraine hebt gehad, dan weet je dat het meer is dan alleen hoofdpijn.

Laat mij je helpen van je pijn af te komen!

De werkwijze

Medicatie zorgt voor het onderdrukken van de pijn. Hypnotherapie zorgt dat de pijn niet meer nodig is en haalt het onkruid met wortel en al uit je groentetuin.

fbdzb feb

Als hypnotherapeut weet ik als geen ander hoe jouw bewuste en onderbewuste met elkaar verbonden zijn. Vanuit die kennis weet ik ook hoe ik beide delen (positief!) kan beïnvloeden.

De methode om van je pijn af te komen, kan heel divers zijn. NLP, Hypnose en/of Quantum.

Hoe werkt de methode?

De methode bestaat uit 3 eenvoudige stappen:

1)   Diagnostisch gesprek over de pijn
2)   Installeren van het oplossingsprogramma
3)   Live-testen of de pijn vermindert is cq weg is.

3 Stappen verwijdert van dé oplossing voor jouw probleem…

1

We starten met het specifiek en helder krijgen van de pijn. Wanneer treedt het op? Hoe? Met welke verschijnselen en welke gevolgen? Ook gebruiken we het diagnostisch gesprek om te bepalen of de pijn voor het onderbewuste nog nodig is als waarschuwingsmechanisme. Zo ja, dan pakken we eerst het onderliggende probleem aan. Zo niet, dan lossen we de pijn rechtstreeks op.

2

Het installeren van het oplossingsprogramma doen we in hypnose. We gaan eerst terug naar het ontstaan van de pijn en van daaruit installeren we een nieuw, positief programma. De pijn reactie is dan niet meer nodig.

3

Wanneer mogelijk en verantwoord, doen we direct na de sessie een live-test. Zodoende kan je meteen ervaren dat de pijn is opgelost.

Wanneer het niet mogelijk of niet verantwoord is om live te testen, doen we een Future Pace. Dit is de directe voorbereiding op een situatie in de toekomst.