Pixc4

24 sep Regressie therapie

Regressie, wat is dat  nou eigenlijk?

 

Regressie betekent eigenlijk terug gaan. Met regressie techniek gaan we als het ware terug in de tijd, naar een eerdere fase van een levensontwikkeling. Daar veranderen we de herinnering zodat er een andere waarheid ontstaat over een situatie. Specifiek die waarheid die onderbewust er voor zorgt dat jij je probleem hebt: angst, onzeker, alleen etc .

Die foute waarheid is daar vaak, omdat toen we die waarheid voor het eerst tot ons kwam, we geen kritisch filter hadden om ons af te vragen, wat is de rede? Of is het wel logisch dat dit nu gebeurt of gezegd word?

 

Er ontstaat dan een waarheid gevolgd door een gevoel, wat je TOEN waarschijnlijk nodig had. Jou onderbewuste helpt jou nl. heel graag. En door dat gevoel toen of die reactie toen werd je beschermd door het onderbewuste. Eigenlijk heel knap!, ons automatisch bescherm systeem. Maar, het onderbewuste weet niet dat het nu niet meer nodig is, omdat de waarheid nog niet verandert is!

In regressie kunnen we dus de waarheid veranderen zodat de gevoelens niet meer omhoog komen en je van je probleem af bent.

 

Denk ik dan dat iets niet gebeurt is na de hypnose?

Nee bewust verandert er niks, alleen onderbewust verandert beeld en emotie, zodat er geen vecht, vlucht reactie meer plaats vind. Een misverstand is dat alle problemen die je vandaag de dag ondervind, ontstaan door gruwelijke vergeten gebeurtenissen, het is vaak iets kleins.

Een ander misverstand is dat jij niet te helpen bent!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.