Slapeloosheid
dsvogrw

Wat is Hypnotherapie?

Er zijn veel verschillende ideeën over wat hypnose nu precies is. Ik wil beginnen met wat hypnose in ieder geval niet is: het verliezen van controle, het niet meer weten, er niet bij zijn, een kip nadoen etc.

 

Voor mij is hypnose niet meer en niet minder dan het tijdelijk omzeilen van het kritische filter. Waardoor we terecht komen in het onderbewuste, de wereld van emoties, gevoelens en beelden. Ook is jouw onderbewuste verantwoordelijk voor bijv. je hartslag, je temperatuur, je haargroei etc.

Slapeloosheid

Heb je last van slapeloosheid? Of kun je na het wakker worden, de slaap niet weer pakken?

vdfzfb

Dan is hypnotherapie de ideale oplossing. wanneer jouw onderbewustzijn in slaap is, komt jouw onderbewustzijn naar boven. Zoals in een droom! Die droom kan zonder dat je het weet zo waar zijn en heftige emoties naar boven halen, zodat je daarna niet meer kunt slapen. Of je bent zo “druk in je hoofd” met onverwerkte zaken dat je niet in slaap kunt komen.

Denk hierbij aan:

  • Relatieproblemen
  • Werk gerelateerde problemen
  • Prestatie druk
  • Onverwerkte emoties

 

Kun je niet meer goed slapen en word je moe en niet uitgerust wakker?

Man trying to sleep with a pillow over his head

Wat is slapeloosheid?

Als je last hebt van slapeloosheid dan lig je uren wakker of je wordt te vroeg in de ochtend wakker én hebt daar overdag last van. Je merkt dat aan een vermoeid en slaperig gevoel, prikkelbaarheid en een slechte concentratie. Slapeloosheid is meestal een signaal, omdat het vaak het gevolg is van spanningen en zorgen.

Laat mij je helpen van je slapeloosheid af te komen!

De werkwijze

Mijn methode zorgt er voor dat je het ‘onkruid’ snoeit en laag kunt houden. Mijn methode haalt het onkruid met wortel en al uit je groentetuin.

veafvbfrv

Als hypnotherapeut weet ik als geen ander hoe jouw bewuste en onderbewuste met elkaar verbonden zijn. Vanuit die kennis weet ik ook hoe ik beide delen (positief!) kan beïnvloeden.

Met mijn methode gaan we uitzoeken waar de zorgen vandaan komen. Waar de onrust vandaan komt. Wanneer we die gevonden hebben gaan we die herkaderen, zodat er in het onderbewuste rust ontstaat en je daar ‘s nachts geen last meer van hebt.

Vaak denken mensen dat ze de zorgen al verwerkt hebben. Alleen is dat dan bewust en niet in het onderbewuste.

Hoe werkt deze methode?

De methode bestaat uit 3 eenvoudige stappen:

1)   Diagnostisch gesprek over de slapeloosheid
2)   Herkaderen/ installeren van de onderbewuste zorgen
3)   Live-testen met de zorgen en terugkoppeling na een paar nachten

3 Stappen verwijdert van dé oplossing voor jouw probleem…

1

We starten met het specifiek krijgen van de slapeloosheid. Ook gebruiken we het diagnostisch gesprek om te bepalen of de slapeloosheid voor het onderbewuste nog nodig is om jouw te beschermen. Zo niet, dan pakken we de slapeloosheid rechtstreeks aan.

2

Het herkaderen, op het veranderen van de onrust, doen we in hypnose. We gaan eerst terug naar het ontstaan van de slapeloosheid en van daaruit installeren we een nieuw, positief programma. De onrust is dan ‘s nachts niet meer nodig.

3

Wanneer mogelijk en verantwoord, doen we direct na de sessie een live-test. Zodoende kan je meteen ervaren dat de slapeloosheid is opgelost.

Wanneer het niet mogelijk of niet verantwoord is om live te testen , doen we een Future Pace. Dit is de directe voorbereiding op een situatie in de toekomst.