Sport Prestaties
dsvogrw

Wat is Hypnotherapie?

Er zijn veel verschillende ideeën over wat hypnose nu precies is. Ik wil beginnen met wat hypnose in ieder geval niet is: het verliezen van controle, het niet meer weten, er niet bij zijn, een kip nadoen etc.

 

Voor mij is hypnose niet meer en niet minder dan het tijdelijk omzeilen van het kritische filter. Waardoor we terecht komen in het onderbewuste, de wereld van emoties, gevoelens en beelden. Ook is jouw onderbewuste verantwoordelijk voor bijv. je hartslag, je temperatuur, je haargroei etc.

Sport prestaties

Wil jij dat kleine beetje beter worden? Dat wat het verschil maakt in je sport prestaties?

vfrabefr

Dat kan! In de topsport gaat het vaak om kleine verschillen. Je hoort die sporter vaak zeggen: “Zo gauw ik na ga denken, gaat het fout”. Een sporter heeft veel getraind om perfect te zijn. De extra’s die nog dat kleine verschil kunnen zijn, zitten in het onderbewuste. Wanneer Mind en Body samenwerken op de automatische piloot dan zijn de sportprestaties het beste. Hypnotherapie is hiervoor de ideale oplossing.

Reden van tegenvallende sport prestaties kunnen zijn:

  • Angst, er is ooit iets voorgevallen, wat je in je onderbewuste steeds herhaalt.
  • Belemmering, bijv. geen ontspannen swing bij golf
  • Te weinig visuele herhaling. Wanneer je in hypnose bent kun je 1000den x herhalen in je mind in een paar minuten. Waardoor mind en body beter samen werken.
  • Verkeerde mind set, bijv. die andere is beter of groter.

 

In welke soort sport jij ook beter wilt worden, het begint allemaal met de juiste mind set.

vfraeg

Mijn ervaringen met topsporters

Een olympische skiester

Probleem: Met de training gaf ze maar 80% van haar kunnen (angst voor blessures). En in de wedstrijd werd dat gecorrigeerd met 120% van haar kunnen. Met gevolg te veel risico, valpartijen en geen goed resultaat.

Ik heb haar van haar onbewuste angst af kunnen helpen, waardoor ze nu voor 100% traint en met 100% de wedstrijd in gaat.

Prof voetballer

Diverse problemen, o.a.:

  • Bang om getackeld te worden
  • Bang om penalty te missen
  • Te boos worden na een overtreding

Al deze gevallen zijn opgelost d.m.v. hypnose en waardoor een veel beter resultaat in zijn voetbal prestaties.

Golfer

Probleem:

  • Geen relaxte swing hebben
  • Niet kunnen putten

De handicap ging flink achteruit na de sessies.

Wil jij nog beter worden jouw sport? Laat mij je helpen!

De werkwijze

Training zorgt voor 80% van je kunnen. Fine Tunning doe je in het onderbewuste. 

vaefvgefre

Als hypnotherapeut weet ik als geen ander hoe jouw bewuste en onderbewuste met elkaar verbonden zijn. Vanuit die kennis weet ik ook hoe ik beide delen (positief!) kan beïnvloeden.

De Methode om sportprestaties te verbeteren kan heel divers zijn. Afhankelijk van de soort sport, prestaties, verleden, wensen, belemmeringen etc.

De methode bestaat uit 3 eenvoudige stappen:

1)   Diagnostisch gesprek over de wensen, belemmeringen van de sportprestaties
2)   Installeren van het oplossingsprogramma
3)   Live-testen met de sportprestatie indien mogelijk, positief toekomst beeld in brengen in het onbewuste.

3 Stappen verwijdert van dé oplossing voor jouw probleem…

1

We beginnen met het specifiek en helder krijgen van de belemmeringen, emotie en overtuigingen van de sporter. Daarnaast kijken we naar de wensen en mogelijkheden van hem/haar en bespreken we een traject wat ons beide past.

2

De komende sessies gaan we onder hypnose oplossing programma’s installeren, overtuigingen, herkaderen en emoties veranderen.

3

Natuurlijk testen we constant om nog meer te kunnen verbeteren, want als je eenmaal beseft dat je brein het verschil maakt.

Wanneer het niet mogelijk of niet verantwoord is om live te testen, doen we een Future Pace. Dit is de directe voorbereiding op een situatie in de toekomst.